top of page
Vyhledat
  • Obrázek autorapetra

S inkontinencí bojuji již několik let. Kam se mám obrátit o pomoc?

Je skvělé, že jste se rozhodla uskutečnit první krok. Nejdůležitější je najít pravou příčinu onemocnění. Nejlepší bude se obrátit na svého ošetřujícího všeobecného praktického lékaře, který Vás na základě vstupního vyšetření nabídne řešení Vašich obtíží. Dle závažnosti onemocnění a příčiny problému Vám doporučí optimální léčbu.


Při inkontinenci dochází k nežádoucímu a bezděčnému úniku moči v takové míře, že to člověku způsobuje nepřijatelnou hygienickou, sociální a ekonomickou situaci, a tedy negativně ovlivňuje kvalitu života. Inkontinenci lze v mnoha případech úplně vyléčit nebo se alespoň dají podstatně zmírnit projevy, což pomáhá zařadit se opět do normálního života.


Chcete vědět jak probíhá vyšetření u lékaře? Na co se Vás lékař bude ptát?


Lékař provede základní vyšetření - základní klinické a laboratorní vyšetření moči . Pro zpřesnění anamnézy Vám položí několik otázek. Zde několik příkladů: Došlo v posledních měsících k nechtěnému úniku moči? Dochází k úniku moči při kašli, kýchnutí, poskoku? Pociťujete tak silné nucení, že není možné zadržet močení a dojde k úniku? Vstáváte v noci kvůli močení? Kolikrát během 24 hodin jdete močit? Jak často dochází k únikům moči? Za jakých okolností dochází k úniku? Jaké množství moči unikne - pár kapek nebo plný močový měchýř?


Na koho se mohu obrátit o pomoc?

Pokud nemáte svého ošetřujícího praktického lékaře, můžete se dle místa svého bydliště obránit na nejbližšího urologa, gynekologa či urogynekologa. Pro přehlednost jsme pro Vás připravili interaktivní mapu. Stačí vyhledat své bydliště a rozkliknout si uvedený kontakt, který obsahuje aktuální telefon i adresu. Odkaz na mapu zde.



23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page