top of page
Vyhledat
  • Obrázek autorapetra

Dámy pozor – inkontinence se sama nevyřeší!






Inkontinence v životě ženy


Ženy trápí inkontinence 2 – 3x častěji než muže. Především u mladších ročníků je výskyt vyšší než u mužů a s přibývajícím věkem se rozdíly mezi pohlavími stírají. S věkem roste i počet nemocných a závažnost úniků.


Na inkontinenci se sice neumírá, ale to není důvod, proč ji podceňovat. Inkontinence je závažné onemocnění, které je navíc úzce provázáno s celkovou kvalitou života a duševním zdravím nemocného.


Pokud inkontinence zasáhne do života ženy v produktivním věku, dochází nejčastěji k omezení sociálního kontaktu, fyzické aktivity, nezřídka opouští své zaměstnání a vzdává se každodenního života. Inkontinence má vliv i na partnerský a sexuální život.


Ženy si své intimní tajemství dobře střeží, a tím se postupně dostávají do stále větší izolace. Mají pocit studu, méněcennosti či selhání. Stále doufají, že se problém časem sám vyřeší.


Dámy pozor, nevyřeší!


Existují různé druhy inkontinence, které mají i odlišné příčiny. Ať už je důvodem věk, komplikovaný porod, vyšší počet dětí, opakované infekce močových cest či nadváha, pro každého existuje vhodné řešení. Ve většině případů lze inkontinenci vyléčit či významně zmírnit její projevy. Neodkládejte návštěvu odborníka. Seberte odvahu a obraťte se na praktického lékaře či gynekologa. Pokud nemáte svého ošetřujícího lékaře, nabízíme Vám přehlednou mapu pracovišť, kde se Vám budou rádi a diskrétně věnovat. Vyhledejte si odborníka nejbližšího Vašemu bydlišti. Mapa ZDE.


13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page