top of page
Vyhledat
  • Obrázek autorapetra

Používání vhodných inkontinenčních pomůcek je zásadní

Aktualizováno: 26. 11. 2020

Mimo samotnou léčbu inkontinence, která by měla být konzultována s odborníkem, hrají zásadní roli v péči o pacienty s únikem moči také kvalitní absorpční pomůcky. Z mnoha různých druhů lze v současné době zvolit ty, které vyhovují nejen danému typu inkontinence, ale také každému člověku s ohledem na jeho preference a životní styl. Při výběru je zásadní myslet na to, aby pomůcky byly nejen prodyšné a schopné zabránit zápachu, ale také anatomicky tvarované a tím i diskrétní při nošení.




Přiznání si problému s únikem moči a otevřený hovor o něm bývají však zásadní překážkou k pořízení vhodných pomůcek. Z důvodu studu se lidé zdráhají nejen návštěvy odborníka, ale i samotného zakoupení vhodných pomůcek.


Někteří lidé s inkontinencí se snaží řešit své potíže pomocí běžných menstruačních vložek. To je však zcela nevhodné z několika důvodů: Moč je řidší a opouští tělo v podstatně větším objemu 200–500 ml. Menstruační krvácení má vyšší hustotu a vytéká pomaleji v menším množství. K zamezení průsaku moči na oděv je tedy třeba použít materiály s rychlejší absorpcí. Bakterie obsažené v moči se navíc rozkládají na amoniak a vytvářejí silný zápach, jehož pohlcení vyžaduje použití zvláštních technologií. Kvalitní inkontinenční absorpční pomůcky jsou navrženy zvláště s ohledem na specifické vlastnosti moči, poskytují svým uživatelům pocit sucha a bezpečí a chrání je před podrážděním pokožky, vznikem infekce a nepříjemným zápachem. Zejména u pacientů se sníženou hybností bývá kůže ohrožena, je proto nezbytné užití absorpčních pomůcek navržených přímo pro tyto účely a navíc je třeba používat speciální kosmetiku k ošetření citlivých partií.


44 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page